محصولات پروبیوتیک چگونه به کاهش وزن شما کمک میکنند؟

پروبیوتیک ها میکروارگارنیسم های زنده مثل باکتری ها هستند که برای بدن مفید میباشند و باعث افزایش سلامتی میشوند. پروبیوتیک ها به صورت مکمل و یا به صورت غذاهای خوراکی وجود دارند.
از جمله خواص مهم پروبیوتیک ها برای بدن افزایش قدرت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد گوارش و افزایش سلامت قلب میباشد.
برخی از مطالعات دیگر نیز بیان میکنند که مصرف پروبیوتیک ها میتواند موجب لاغری و آب شدن چربی شکم و پهلو شوند.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

میلیون ها میکروارگانیسم در دستگاه گوارش شما زندگی میکنند. بخش اعظمی از این میکروارگانیسم ها را باکتری های مفیدی تشکیل میدهند که خواص زیادی برای شما به همراه دارند و مواد مفیدی از جمله ویتامین K و برخی از ویتامین های گروه B را تولید میکنند.
بعلاوه این میکروارگانیسم ها فیبر هایی که بدن شما قادر به هضم و جذب آن نیست به اسید های چرب کوتاه زنجیر مثل بوتیرات که برای بدن مفید هستند تبدیل میکنند.
دو خانواده اصلی باکتری ها در دستگاه گوارش شما زندگی میکنند، باکتریوئید ها و فیرمیکوت ها. وزن بدن از تعادل این دو خانواده تاثیر میپذیرد و به این میکروارگانیسم ها هم میتواند وابسته باشد.
در هر دو نوع مطالعات انسانی و حیوانی مشاهده شده است که ترکیب میکروارگانیسم های موجود در دستگاه گوارش افراد با وزن نرمال با ترکیب میکروارگانیسم های افراد چاق متفاوت است. به عبارت دیگر در افراد چاق میزان فیرمیکوت ها بسیار بیشتر از باکتروئید ها بود، در حالی که در افراد با وزن نرمال این نسبت متعادل است.
با این حال برخی از مطالعات هم رابطه ای بین نسبت این دو گروه از باکتری ها با وزن افراد پیدا نکردند.
افراد چاق یا دارای اضافه وزن تنوع باکتریایی کمتری در دستگاه گوارش خود نسبت به افراد با وزن نرمال دارند، در مطالعات مختلف مشاهده شده است که افرادی که تنوع باکتری های روده ای آنها کمتر است برای افزایش وزن مستعد تر هستند.
در مطالعه ای بر روی موش ها دیده شد هنگامی که باکتری های روده ای از موش های چاق به موش ها لاغر انتقال داده میشوند، موش های لاغر هم وزنشان زیاد میشود.

پروبیوتیک ها چگونه بر روی وزن شما اثر میگذارند؟

مسیری که پروبیوتیک ها بر روی وزن اثر میگذارند هنوز به طور کامل مشخص نیست، دانشمندان معتقدند که مصرف پروبیوتیک ها با تولید استات، بوتیرات و پروپینات همراه است که این سه اسید چرب کوتاه زنجیر بر روی اشتها و مصرف انرژی بدن تاثیر میگذارند.
برخی از پروبیوتیک های دیگر نیز جذب چربی را کاهش داده و باعث میشوند که چربی بیشتری از بدن دفع شود.
به عبارت دیگر آنها باعث میشوند که بدن شما کالری کمتری را دریافت کنید که نهایتا منجر به کاهش وزن شما میشود.
برخی از پروبیوتیک ها مثل خانواده لاکتوباسیلوس به شیوه ای که گفته شد عمل میکنند.
پروبیوتیک ها با شیوه های دیگری هم با چاقی مقابله میکنند، از جمله ۲ راه اصلی که مانع اضافه وزن میشوند، که شامل:
♦ ترشح هورمون های کنترل کننده اشتها: پروبیوتیک ها میتوانند ترشح هورمون های کاهنده اشتها مثل GLP-۱ و PYY را افزایش میدهند، این هورمون ها علاوه بر کاهش اشتها باعث چربی سوزی بیشتر هم میشوند.
♦ افزایش پروتئین های تنظیم کننده ذخایر چربی: پروبیوتیک ها منجر به افزایش تولید پروتئینی به نام ANGPTL۴ میشوند که باعث کاهش ذخیره چربی در بدن میگردد.

شواهد بسیار قوی ای هم وجود دارد که میگوید بین التهاب بدن و چاقی ارتباط وجود دارد، شما به مصرف پروبیوتیک ها و با بهبود بخشیدن به تعادل و ترکیب میکروارگانیسم ها دستگاه گوارش باعث کاهش التهاب در بدن شده و از چاقی پیشگیری میکنید.

با این حال تحقیقات بیشتری برای درک دقیق تر اثر پروبیوتیک ها در پیشگیری از اضافه وزن و چاقی نیاز است.

پروبیوتیک ها باعث کاهش وزن و چربی سوزی شکم و پهلو میشوند

در تحقیقی که اخیرا صورت گرفت مشاهده شد که مصرف محصولات پروبیوتیک در افراد دارای اضافه وزن و چاقی باعث کاهش درصد چربی بدن و کاهش وزن آنها شده است.
در مطالعه ای دیگر دیده شد که مصرف خانواده لاکتوباسیلوس ها با کاهش وزن و کاهش چربی دور شکم همراه است. در این مطالعه مصرف ۶ هفته ای نوعی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس فرمنتیوم و لاکتوباسیلوس آمیلووروس باعث کاهش ۴% در چربی شکمی این افراد شده بود.
در مطالعات دیگری که صورت گرفت تاثیر مصرف انواع مختلف لاکتوباسیلوس ها بر روی کاهش وزن و کاهش چربی دور شکم به وضوح قابل مشاهده بود، از طرفی دیده شد که در افرادی که در طی دوران کاهش وزن خود از پربیوتیک ها استفاده میکردند میزان کاهش وزن آنها پس از مدت ۳ ماه در حدود ۵۰% بیشتر از گروهی بود که پروبیوتیک مصرف نمیکردند.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

برخی از پروبیوتیک ها از افزایش وزن شما جلوگیری میکنند

کاهش وزن تنها راه مقابله با چاقی نیست! پیشگیری از افزایش وزن ناخواسته مهم تر از کاهش وزن است و نقش مهمی در جلوگیری از چاقی دارد.
در یک مطالعه ۴ هفته ای مشاهده شد که مصرف محصولات پروبیوتیک خاصی از افزایش وزن در شرکت کننده های مورد مطالعه حتی با وجود دریافت بیشتر کالری نسبت به قبل پیشگیری میکند. در این گروه مشاهده شد مصرف پروبیوتیک ها بدون اینکه بر روی متابولیسم یا مقاومت انسولینی اثر بگذارد از افزایش درصد چربی بدن پیشگیری میکند.
در این مورد نیاز به مطالعات بیشتری میباشد تا مکانیسم عمل پروبیوتیک ها مشخص شود، اما چیزی که واضح است این مسئله میباشد که پروبیوتیک ها از افزایش وزن هم میتوانند پیشگیری کنند.

با این حال مطالعات متناقضی هم وجود دارد که میگوید مصرف پروبیوتیک ها میتواند در برخی افراد منجر به افزایش وزن گردد.

سخن پایانی

پروبیوتیک ها خواص زیادی را برای بدن به همراه دارند. گرچه تاثیر آنها بر روی وزن به ترکیب و نوع پروبیوتیک ها ارتباط دارد.
تنوع و تعادل در ترکیب پروبیوتیک های دستگاه گوارش میتواند به کنترل وزن و پیشگیری از افزایش وزن کمک کند.
شما میتوانید پروبیوتیک ها را از طریق مصرف مکمل و یا استفاده از غذاهای حاوی پروبیوتیک مثل لبنیات، ترشیجات و… دریافت کنید.

دیدگاه شما

استفاده از مطالب لوتوس طب برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام لوتوس طب و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به لوتوس طب تعلق دارد.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.