عوارض مصرف میوه های رشد کرده با هورمون

در قسمت های مختلف گیاهان، یک سری ترکیبات آلی تولید می شوند که چرخه رشد گیاهان را تنظیم می کنند، برای مثال، این مواد روی بیدار شدن و به خواب رفتن بذرها و جوانه ها، ریشه زایی، گلدهی، تشکیل و رشد میوه، ریزش برگ ها و …. اثر می گذارند. این مواد آلی که هورمون های گیاهی نامیده می شوند، در یک قسمت از گیاه تولید می شوند، و بعد از انتقال روی سایر قسمت ها اثر می گذارند. هورمون های گیاهی روی عملکرد و کیفیت محصول اثر می گذارند و تنظیم زمان برداشت و ورود محصول به بازار فروش با استفاده از این مواد، باعث دستیابی به محصولی باکیفیت می شود و خسارات وارده به کشاورزان، به دلیل سرما و یخ زدگی، را کاهش می دهد. استفاده از هورمون های گیاهی به میزان چند گرم در هکتار، هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد و سازگار با محیط زیست است.

آنچه در این مقاله خواهید خواند
هورمون های گیاهی
عوارض میوه های هورمونی
هورمون های گیاهی
هورمون های گیاهی انواع مختلفی دارند و شامل اکسین، سیتوکینین، جیبرلین، آبسیزیک اسید، اتیلن، جاسمونات، براسینولید و سالیسیلیک اسید هستند، که هر کدام اثر خاصی بر گیاه می گذارد. به طور کلی، برخی از این هورمون ها تحریک کننده رشد و برخی بازدارنده و کُند کننده رشد هستند، و اعمال متقابل این هورمون ها، باعث رشد و نمو طبیعی میوه ها و سایر گیاهان می شود. امروزه به دلیل استفاده از هورمون های گیاهی، میوه های مخصوص یک فصل را می توانیم در تمام فصل ها تهیه کنیم، اما این موضوع ممکن است به دلیل استفاده از هورمون ها و تغییر روند طبیعی رشد میوه ها، در مصرف کننده باعث ایجاد اختلالاتی شود. با آغاز بهار و تابستان، میوه های زیادی با عنوان نوبرانه و با قیمت بالا به فروش می رسند، اگر این محصولات با روند طبیعی خود رسیده باشند برای بدن بسیار مفید هستند، اما اگر با استفاده از هورمون رسیده باشند، مصرف آن ها برای بدن مضر است.

عوارض میوه های هورمونی
در واقع، هورمون هایی که برای رشد میوه ها از آن ها استفاده می شود، حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است بعد از مصرف، باعث تحریک یا تضعیف تولید برخی هورمون ها در بدن شوند. همچنین، این مواد ممکن است در روند ذخیره و سوختن چربی ها اختلال ایجاد کرده و باعث افزایش ذخایر چربی در بدن شوند. به همین دلیل، بهتر است افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند، از مصرف میوه های نوبرانه خودداری کنند، زیرا در صورتی که این میوه ها به صورت طبیعی نرسیده باشند، می توانند باعث بروز مشکلات مختلفی در بدن آن ها شود. بر اساس جدیدترین یافته های پزشکی، با مصرف میوه ها و سایر مواد غذایی گیاهی، علاوه بر ورود ویتامین و مواد معدنی به بدن، هورمون های گیاهی هم وارد بدن می شوند که ممکن است میکروب های روده بعد از تجزیه مواد غذایی، به این هورمون ها واکنش داده و مولکول هایی مشابه آن ها را تولید کرده و باعث بروز تغییرات هورمونی در مصرف کننده شوند.

عوارض مصرف میوه های رشد کرده با هورمون

بنابراین، بر اساس مطالعات صورت گرفته، مصرف میوه های رشد کرده با هورمون، می تواند سلامت انسان را تحت تأثیر قرار دهد. برای مثال، وجود هورمون ابسیزیک اسید (که در شرایط خشکسالی در گیاه تولید می شود) در میوه ها و گیاهان مصرفی، می تواند باعث تشدید التهاب روده شود و مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی ژیبرلین، می تواند باعث کاهش التهاب شود. به همین دلیل، مصرف دانه های سبز و اسفناج، که حاوی ژیبرلین هستند، می تواند باعث بهبود اختلالات التهابی شود. همچنین، مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی آبسیزیک اسید می تواند جذب گلوکز را افزایش دهد، در نتیجه، مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی این هورمون، برای بیماران دیابتی مناسب است.

بنابراین، استفاده از میوه های حاوی هورمون، اثرات متفاوت و متناقضی در بدن دارند، در برخی موارد سلامت بدن را به خطر انداخته و در برخی موارد برای بدن مفید هستند. برخی از محققین معتقدند که علت این امر، وجود شباهت بین ساختار هورمون های گیاهی با برخی متابولیت ها در انسان و حیوانات است، برای مثال، ساختار سالیسیلیک اسید، که نوعی هورمون گیاهی است، بسیار به آسپرین، که خاصیت ضد درد و التهاب دارد، شبیه است؛ بنابراین مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی این هورمون، مشابه آسپرین دارای خاصیت ضدالتهابی است.

استفاده از مطالب لوتوس طب برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام لوتوس طب و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به لوتوس طب تعلق دارد.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.